Feng Shui

 Πέρα από τον ορατό και αντιληπτό με τις πέντε αισθήσεις μας κόσμο, υπάρχουν στο περιβάλλον αόρατες ενεργειακές δυνάμεις που επηρεάζουν θετικά και αρνητικά όλες τις πλευρές της ζωής μας (υγεία – αισθηματικά – επαγγελματικά – οικονομικά) 

Αν λοιπόν κατανοήσουμε τον τρόπο που λειτουργούν αυτές οι δυνάμεις γύρω μας, πού βρίσκονται και από πού προέρχονται, ποιες είναι οι θετικές και ποιες οι αρνητικές, και πώς μας επηρεάζουν, θα καταφέρουμε να εναρμονιστούμε μαζί τους, να εκμεταλλευτούμε δηλαδή τις θετικές ενέργειες και να αποφύγουμε τις αρνητικές, ενισχύοντας και βελτιώνοντας την ευημερία και την ίδια μας τη ζωή.   

 

φενγκ σουι

 

Αν κάτι λείπει σήμερα από τη ζωή μας είναι η Αρμονία και η Ισορροπία.

Το να επιβιώνεις απλώς με λίγα χρήματα και να σφύζεις από υγεία, δεν είναι αρμονικό. Το να έχεις όλα τα υλικά αγαθά, αλλά να υποφέρεις από κακή υγεία ή κακές σχέσεις, δεν είναι ισορροπημένο.

Το Feng Shui, που βασίζεται στην Ισορροπία και την Αρμονία, έρχεται να διορθώσει όλα αυτά τα κακώς κείμενα. 

Για το λόγο αυτό πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι το Feng Shui, είναι το Μυστικό του «Ευ Ζην»!

 

 Τά 5 στοιχεία

 

5 στοιχεία

 

Τα 5 στοιχεία του Feng Shui είναι: το ξύλο, η φωτιά, η γη, το μέταλλο και το νερό και αποτελούν τη βασική θεωρία για την επίτευξη ισορροπίας στην αλληλεπίδραση του Yin με το Yang. Αυτά τα 5 στοιχεία πρέπει να υπάρχουν στο χώρο μας σε αρμονία έτσι ώστε το ένα να αυξάνει ή να μειώνει την επίδραση από το άλλο.

ΞΥΛΟ: Το ξύλο είναι το στοιχείο του νέου ξεκινήματος και της ανανέωσης. Το στοιχείο αυτό αντιπροσωπεύεται είτε από ξύλινα έπιπλα, είτε από άλλα αντικείμενα του σπιτιού, είτε από έργα τέχνης τα οποία απεικονίζουν δάση, δένδρα και φυτά.

ΦΩΤΙΑ: η φωτιά είναι το στοιχείο του δυναμισμού, του μυστηρίου, της δράσης, αλλά και του κινδύνου. Στο χώρο η φωτιά μπορεί να απαντάται στη φυσική της μορφή, όπως στο τζάκι ή σε κάποια κεριά, τα οποία προκαλούν μία ευρύτερη θετική ενέργεια στο χώρο.

ΓΗ: το στοιχείο της γης μπορεί να έχει θετικές ή αρνητικές επιδράσεις στο χώρο μας. Μπορεί να είναι υπεύθυνο για τον πλούτο και το χρήμα, αλλά και την καθυστέρηση ή την ατυχία. Γι' αυτό χρειάζεται να μην είναι υπερβολική η αντιπροσώπευσή του στο χώρο μας. Το στοιχείο της γης μπορούμε να το βρούμε στα πήλινα αντικείμενα, σε ζωγραφικούς πίνακες που απεικονίζουν γήινα τοπία ή ακόμα και σε κεραμικά βάζα.

ΜΕΤΑΛΛΟ: ένα από τα πλέον ευεργετικά στοιχεία για το χώρο μας είναι το μέταλλο. Το χαρακτηρίζει η υψηλή ενεργειακή στάθμη, γι' αυτό ευνοεί ιδιαίτερα την ομαλή ροή του CHI μέσα στο σπίτι.

ΝΕΡΟ: το νερό είναι το σύμβολο της κάθαρσης, της ανανέωσης και της απελευθέρωσης από κάθε αρνητική επιρροή. Είναι το σύμβολο της ίδιας της ζωής. Συνεπώς, αποτελεί μία από τις πλέον συνήθεις παρεμβάσεις των ειδημόνων του FENG SHUI στο χώρο. Το νερό μπορεί κυρίως να χρησιμοποιηθεί από ένα ενυδρείο αλλά και από ένα βάζο με νερό ή γυάλα με νερό (έστω και χωρίς ψάρια).

 
 
Χρήσιμες συμβουλές Feng Shui
 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ

Ίσως το πιο σημαντικό σημείο του σπιτιού για το Feng Shui, είναι η κεντρική είσοδος του χώρου. Την είσοδο διαπερνάει η ενέργεια για να μπει στο χώρο μας. Γι΄ αυτό πρέπει να φροντίσουμε να εισπράττουμε μόνο θετική ενέργεια η οποία θα ρέει άφθονα λούζοντας το χώρο.

Η είσοδος του σπιτιού δεν θα πρέπει να ανοίγει σε έναν μικρό και στενό χώρο όπως έναν διάδρομο ή ένα μικρό χωλ. Αντίθετα, θα πρέπει να ανοίγει σε ένα μεγάλο χώρο τον οποίο θα περιβάλλουν τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού με αποτέλεσμα να μπορούν να τροφοδοτούνται όλα με ενέργεια.

Επίσης, η είσοδος πρέπει να είναι περιποιημένη και από την εξωτερική της πλευρά. Η πόρτα, το κουδούνι, ακόμα και ένα όμορφο χαλάκι στην είσοδο συνθέτουν μία θετική και όμορφη εικόνα.

Τέλος, απέναντι από την είσοδο του σπιτιού σας τοποθετήστε ένα αγαλματίδιο χαμογελαστού Βούδα για καλοτυχία και ευημερία στη ζωή σας

ΚΟΥΖΙΝΑ

Η κουζίνα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η καρδιά του σπιτιού. Η αντικατάσταση των συσκευών και των συρταριών στον χώρο της κουζίνας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ακριβή ενέργεια. Για αυτό θα μπορούσε και να αποφευχθεί. Ένα απλό βάψιμο μπορεί να κάνει μία παλιά κουζίνα να φαίνεται σαν καινούρια.

Γενικά, η κουζίνα θα πρέπει να έχει αρκετούς πάγκους οι οποίοι θα πρέπει να φωτίζονται από λαμπτήρες. Έτσι ο χώρος θα είναι αρκετά φωτισμένος, πράγμα πολύ χρήσιμο, αλλά παράλληλα και πολύ χαλαρωτικό για έναν χώρο όπως είναι η κουζίνα.

Διάφορα φυτά στο παράθυρο της κουζίνας, καθώς και διάφορα βιβλία μαγειρικής στα ράφια της, κάνουν τον χώρο της κουζίνας να είναι πιο ζεστός και πιο προσιτός. Ίσως και κάποιο χαλί είτε μπροστά στον νεροχύτη, είτε μπροστά στο ψυγείο, είτε στην πόρτα της κουζίνας, να γεμίσει το χώρο της και να φαίνεται έτσι πιο όμορφη.

ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

Το υπνοδωμάτιο είναι από τους πλέον σημαντικούς χώρους του σπιτιού. Είναι ουσιαστικά ο χώρος που αντιπροσωπεύει την αισθηματική και ερωτική μας ζωή. Είναι λοιπόν από τα μέρη του σπιτιού όπου πρέπει να δώσουμε μεγάλη έμφαση έτσι ώστε να πετύχουμε μία σταθερή και επιτυχημένη σχέση αγάπης με το σύντροφό μας.

Πρέπει στο χώρο αυτό να κυριαρχεί η ηρεμία και τα απαλά χρώματα. Το κρεβάτι πρέπει να είναι ένα και διπλό και ποτέ δύο ξεχωριστά. Οι διαστάσεις του θα πρέπει να είναι ιδανικές ώστε εσείς και ο /η σύντροφός σας να μπορείτε να ξεκουράζεστε και να κοιμόσαστε άνετα αλλά και να βρίσκεστε όσο το δυνατόν πλησιέστερα ο ένας στον άλλον.

Απέναντι από το κρεβάτι πρέπει να αποφεύγεται η τοποθέτηση καθρεφτών, οι οποίοι έχουν πολύ κακή επίδραση στη σχέση σας. Επίσης, αρνητικό ρόλο παίζει και η τηλεόραση στο χώρο του υπνοδωματίου, η οποία από τη μία δρα σαν καθρέφτης όταν είναι κλειστή και από την άλλη αποτελεί ένα μέσο που αποσπά το μυαλό και μας βυθίζει στην απομόνωση και την αποξένωση.

ΜΠΑΝΙΟ

Η διακόσμηση του μπάνιου είναι πολύ σημαντική και πρέπει να επικεντρωθείτε βασικά στην άνεση του χώρου, όπου είναι και το κλειδί της επιτυχίας.

Δεν έχει σημασία αν ο χώρος του μπάνιου είναι μικρός, μεσαίος ή μεγάλος. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τον διαμορφώσετε με φροντίδα και προσοχή έτσι ώστε να αισθάνεστε άνετα.

Κρεμάστε ένα κρύσταλλο από το παράθυρο του μπάνιου για να έχετε θετική ενέργεια μέσα στο χώρο αυτό.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφόρων ειδών και μεγέθους κεριά. Χρησιμοποιήστε όσα περισσότερα μπορείτε και σας αρέσουν. Τα κεριά εξισορροπούν το στοιχείο του νερού που κυριαρχεί στο μπάνιο. Επίσης, ομορφαίνουν την ατμόσφαιρα και δημιουργούν τις συνθήκες για να περάσετε στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Τέλος, η πόρτα του μπάνιου θα πρέπει πάντοτε να είναι κλειστή ιδιαίτερα εάν βρίσκεται κοντά στο καθιστικό ή την είσοδο του σπιτιού για να μην διαχέεται στο καθιστικό η αρνητική ενέργεια που συγκεντρώνεται στο χώρο του μπάνιου.

 

 

 

 Αν επιθυμείτε και εσείς να διαμορφώσετε το χώρο του σπιτιού σας ή του γραφείου σας έτσι ώστε να αλλάξετε οριστικά την ενέργειά του, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο 6945860052 για να κλείσετε ραντεβού για μία επίσκεψη στο χώρο σας, ή για την απόκτηση διάφορων συμβόλων που θα αναπτύξουν την θετική ενέργεια στον χώρο σας και θα απομακρύνουν την αρνητική

 

 

 

αστρολογία

 Για ραντεβού:

 6945860052

 

facebook